BLOG

Geniet optimaal van je vakantie in een ontspannen setting

Geniet optimaal van je vakantie in een ontspannen setting


Een vakantiehuis moet je de rust en ruimte bieden om volledig te ontspannen na een drukke periode thuis of op het werk. Geniet van de omgeving tijdens een wandeling of fietstocht, nodig vrienden uit om te komen dineren in je chalet of groepsaccommodatie en plof aan het eind van de dag op de bank om je favoriete boek of tijdschrift te lezen. Gezellig eten in een luxe eetkamer, of ontspannen in je woonkamer is geen vanzelfsprekendheid. Welke materialen en kleuren combineer je om de ruimte rust uit te laten stralen? Hoe betrek je de eetkamer bij de keuken, om zo tot een grote leefkeuken te komen? In dit artikel lees je er meer over! 

Doe inspiratie op voor het gebruik van accentkleuren 


Over het algemeen zijn mensen geneigd om te kiezen voor veilige kleuren. Denk aan wit, beige of bijvoorbeeld donkerblauw. Een gemiste kans volgens interieurstylisten, daar je met accentkleuren kunt spelen met contrasten. Kies bijvoorbeeld voor de mix van zwarte raamdecoratie met een strakke witte wand. Het geeft de ruimte karakter! Vergelijkbaar is de combinatie van een beige bank met een diepe groene kleur op de wand erachter. Je kunt zo’n wand combineren met een aantal grote kamerplanten, om de woonkamer van botanische invloeden te voorzien. Ook het gebruik van natuurlijke materialen, zoals hout of bijvoorbeeld natuurstenen elementen, past goed bij zo’n interieur. Het helpt je van de ruimte een heuse design woonkamer te maken. 

Binnenkijken in andermans woning op online blogs 

Vind je het lastig te visualiseren hoe dergelijke keuzes in jouw vakantiehuis uit zullen pakken? Je bent hierin absoluut niet de enige. Juist doordat het visualiseren van combinaties van kleuren vaak lastig is, twijfelt men aan de mix van felle accentkleuren. Online vind je verschillende blogs, die je bij mensen binnen laten kijken. Dit geeft je een beter beeld van het effect van contrasterende kleuren. Ook laat het je inspiratie opdoen; je komt tot combinaties waaraan je zelf niet eerder gedacht had. 

Voorzie je vakantiehuis van alle gewenste gemakken 


Om optimaal te kunnen ontspannen in een vakantiehuis, mogen de nodige gemakken niet ontbreken. Denk aan de energiezuinige vaatwasser in de keuken, een luxe stoomoven en bijvoorbeeld verlichting welke je op afstand kunt bedienen middels een app. Zo hoef je niet van de bank af te komen om de lampen te dimmen voor het bekijken van een film of serie. Ook handig: elektrisch bedienbare raamdecoratie. 

Vakantiehuizen met hoge kortingen?

Meld je dan nu aan voor onze nieuwsbrief!